ЛІТНЯ ШКОЛА МОЛОДИХ БІБЛІОТЕКАРІВ

09.06.2015 16:51

 У методично-бібліографічному відділі центральної районної бібліотеки відбулася чергова школа молодого бібліотекаря «Сходинка до професійної майстерності» на тему: «Структура довідково - інформаційного середовища бібліотеки».



Відкрила школу директор Чортківської РКЦБСОксана Колівошко,  яка наголосила, щоЧорткіаська РКЦБС працює над  тим, щобсистематизувати та об’єднати ресурси длявирішення проблеми просування читання всучасному інформаційному просторі. А такождодала, що змінюються орієнтири в діяльностібібліотек: увага на користувача, комфорт ізручність, перетворення бібліотек на закладикультури якісного обслуговування і дозвілля.

З темою «Засоби задоволення інформаційних запитів користувачів» виступила завідувачка методично-бібліографічним відділом Оксана Гаврилюк. Вона зазначила, що головною метою всіх інновацій, які здійснюються у бібліотеці є високоефективне, якісне та комфортне обслуговування користувачів. А воно сьогодні суттєво відрізняється від традиційного, а саме: користувачеві стають доступні світові інформаційні ресурси.

«Сучасні тенденції інформаційного обслуговування користувачів» розкрила провідний бібліограф Надія Лугова та провела практичні заняття з бібліографічного опису документів.
     Присутні обмінялись досвідом  у вигляді професійного спілкування.