Маківка – гора стрілецької невмирущої слави

25.05.2015 14:37

22 травня   у центральній книгозбірні було проведено  урок історичної пам’яті «Битва на горі Маківці – славна сторінка з історії січових стрільців»   приурочений 100-річчю перемоги УСС у битві на горі Маківка. 

 

 
   
Серед запрошених – учнівська молодь  10 класу гімназії «Рідна школа»  разом із вчителем Н.Л. Богданець.
 
Ведучі  заходу – директор Чортківської  РК  ЦБС  Оксана Колівошко та заввідділом обслуговування ЦБ Олена Рибух, -  мали на меті  викликати інтерес та повагу до свого історичного минулого, і наголосили, що славні сини України загинули в бою за рідну землю, не маючи держави. Вони були такі ж герої, як і зараз наші хлопці воюють на Сході.
 
Їх дух, який передався від Княжої доби, козацького війська, і надалі передавався Героям національно-визвольних змагань, Героям Небесної сотні та тим героям, які сьогодні захищають державу на сході України.
 
  Нікого не залишив байдужими перегляд стрічки, створеної кіностудією товариства "Пам'ять" про переможний  бій  Легіону Українських Січових Стрільців над російськими окупантами. Саме на Маківці , навесні 1915 року під час Першої світової війни відбулася низка боїв УСС із регулярними частинами російської імператорської армії.
 
  
На дану тему працівники центральної бібліотеки організували книжкову викладку літератури «Маківка – гора стрілецької невмирущої слави».