Семінар бібліотекарів Чортківщини

20.11.2015 19:07

 
 Районний семінар бібліотечних працівників  на тему «Бібліотек@:сучасні тенденції, проблеми, нестандартні підходи до організації роботи з користувачами» пройшов в Чортківській центральній бібліотеці.
Відкрила роботу семінару – директор Чортківської РКЦБС Оксана Колівошко яка наголосила, що одним з найважливіших провідних напрямків роботи бібліотек залишається підтримка  читання як основа інтелектуального, творчого розвитку користувачів.

    З консультацією «Сучасні нестандартні підходи в роботі бібліотек» виступила завідуюча методично-бібліографічним відділом Оксана Гаврилюк. Вона відзначила, що реальне майбутнє – у тих бібліотек, які поєднують традиційну культуру спілкування з книгою та нові інформаційні технології, із впровадженням яких бібліотеки здійснюють стратегії переходу від традиційної книгозбірні до динамічного центру інформації.

  Консультацією «Віртуальна складова інформаційно-навчального процесу бібліотечних кадрів» поділилась методист по роботі з дітьми О.Рончковська. Провідний бібліограф Надія Лугова презентувала бібліотечний дайджест «Сторінками періодичних видань».Працівник книгозбірні Андрій Гаврилюк запропонував присутнім ознайомитись з мультимедійною  мандрівкою – презентацією «Подорожуємо бібліотеками світу».
   Учасники семінару обмінялися досвідом роботи своїх бібліотек та відзначили, що отримані на семінарі знання дають змогу бібліотечним фахівцям мислити та діяти професійно, краще орієнтуватися в соціальних та виробничих умовах, що зазнають постійних змін, закріплювати та поглиблювати свій професійний кругозір.

   Підводячи підсумки семінару, директор РКЦБС О. Колівошко зазначила, що бібліотеки були і залишаються важливим і незамінним осередком підвищення рівня освіченості, духовності.