Новини

«Від любові до жінки народилось все прекрасне на землі»

17.05.2016 13:26

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається поважне свято - День матері. Мама …Рідна і прекрасна, оспівана поетами, увічнена художниками.

В усіх народів , в усі віки , жінка – матір була уособленням святості, ніжності і любові.

День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви. 

 З нагоди Свята матері   відбулося засідання  літературно – мистецької вітальні «Елегія»  яка діє при Чортківській центральній бібліотеці.  Літературну годину «Від любові до жінки народилось все прекрасне на землі»  провела керівник  вітальні  Т.Ю. Сулима у ЗОШ №2 з учнями 5 класу, вона  розповіла про історію виникнення свята та як його святкують в інших країнах світу. Учнівська молодь разом із своєю наставницею Н.В. Віцінською на святі отримали неабияке задоволення і величезну порцію позитиву.

 

Перший родинний бал "Українська родина - зернинка народу"

16.05.2016 16:22

15 травня 2016 року у Будинку культури об'єднаної територіальної громади смт.Заводське відбувся перший родинний бал "Українська родина - зернинка народу".Організаторами заходу виступили:

- гуманітарний відділ сільської Ради смт.Заводське;

- відділ культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації.

Перший бал запросив 10 мистецько- творчих родин, які були представлені під час проведення балу у різному напрямку.

Гостями заходу були - родинний дует, переможці Всеукраїнських конкурсів Василь та Ірина Хлистун. Програма була насиченою, цікавою, неординарною за жанрами за участю колективів району та об'єднаної територіальної громади.

Автор, режисер - постановник балу - начальник відділу культури, туризму,  національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації - Чайківська Г.З.

Мистецький керівник проекту - начальник гуманітарного відділу сільської Ради смт.Заводське - Стечишин І.С.

Захід зібрав у залі понад 600 глядачів, які активно і енергійно підтримували учасників балу.

У великому фойє було представлено виставку народно - прикладного мистецтва. Виставку з елементами сервірування стола на урочисті події представили студенти ВПТУ смт.Заводське. Гостинно пригощали студенти всіх присутніх випічкою власного виробництва. Цікавими були роботи майстара по дереву с.Угринь. Також село Угринь представило палітру вишиванок місцевих умільців. Вперше на осуд глядача було представлено великомасштабну виставку директора Улашківської музичної школи Капія С.В. Виставку прикладного мистецтва представили родили Витягловських, Дембіцьких та ін. У великому фойє на першому родинному балу звучала музика ансамблю народних інструментів "Заводської школи мистецтв". На дворі присутніх зачаровувала музика вокально - інструментального ансамблю "Оберіг". Для дітей працювали атракціони. Настрій у всіх був святковий та піднесений.

Вперше у місті Чорткові дитячий конкурс краси та таланту

16.05.2016 16:02

12 травня 2016 року в РКБК ім.К.Рубчакової відбувся перший дитячий конкурс краси та таланту "Чортківська міні панночка - 2016 та Чортківська панночка 2016". 

Організатори конкурсу: Асоціація конкурсів краси "Панна України", відділ культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації.

Співорганізаторами виступили:

Чортківської Районної державної адміністрації;

Чортківської Районної Ради;

Чортківської Міської Ради;

Чортківського міського відділу культури, туризму, національностей та релігій;

Відділу освіти райдержадміністарції;

Управління освіти міської Ради;

Заводської територіальної об'єднаної громади.

Меценатами виступили аграрні підприємства району. Від Ради аграріїв нагороди вручала секретар Ради Горбаль М.В. Два перших призи вручив міський голова Шматько В.П.

У журі входили представники з міста Тернополя, а також начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації  Чайківська Г.З. Журі прийняло рішення, яке збіглося із голосуванням глядачів.

Першість віддати:

- №4 Маліцькій Вероніці - учениці ЗОШ І-ІІІ ступеня смт.Заводське (вік від 6-9 років);

№21 Мельничук Софії - учениці ЗОШ І-ІІІ ступеня гімнізії "Рідна школа".

Всі учасниці отримали нагороди у різних номінаціях.

Під час заходу були вручені медалі від Всеукраїнської громадської організації "Спілка ветеранів та працівників силових структур України "Звитяга"":

- Голові Чортківської районної державної адміністарції Сташкову М.Ф. - медаль "За вірність традиціям ІІ ступеня".

- Голові Чортківської районнної Ради Шепеті В.М. - грамоту від асоціації конкурсів краси "Панна України".

- Чортківському міському голові Шматьку В.П. - медаль "Зірка слави".

- Начальнику відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської райдержадміністрації Чайківській Г.З. - медаль "Чарівна сила України".

- Голові асоціації конкурсів краси "Панна України" Маланюку Б.О. -  медаль "За вірність традиціям І ступеня".

- Звукооператору РКБК ім.К.Рубчакової Біласу І.М. - медаль "За вірність традиція ІІ ступеня".


Оголошення про конкурс

16.05.2016 11:34

Відділ культури, туризму,

національностей та релігій Чортківської

районної державної адміністрації оголошує конкурс на посаду

директора Чортківської районної комунальної

централізованої бібліотечної системи.

До участі  в конкурсі допіскаються особи, які мають вищу освіту,

бібліотечний стаж роботи у сфері культури не менше трьох років,

володіють державною мовою та здатні за своїми діловими та моральними

якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов'язки.

Термін подання документів - впродовж 1 (одного) місяця від дня публікації.

Довідкова інформація за телефонами:

(03552) 2-16-05, 2-13-98.

 

Дзвони Чорнобиля оповили планету

26.04.2016 11:09

Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.

… Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає.

                                                                     Олена Матушек

       

26 квітня 1986 року на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції стався вибух, що призвів до найбільшої техногенно – екологічної катастрофи сучасності, створив ситуацію, вплив якої позначатиметься на житті ще не одного покоління.
Вечір – спомин «Голосить дзвін стривожено у квітні» до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи організували у центральній книгозбірні керівник еко – клубу «Ковчег» Ольга Кондратенкова та заввідділом обслуговування центральної бібліотеки Олена Рибух. Учасниками заходу стали школярі – гімназисти разом із класним керівником Галиною Михайляк.
Бібліотекарі розповіли про події того чорного квітневого ранку, про тих , хто першими прийняли найжорстокіший удар на четвертому блоці станції, хто брав участь у ліквідації аварії та будівництві захисної споруди – саркофага.
Своїми спогадами про тривожні для України і всього світу дні весни і літа 1986 року поділився учасник ліквідації першої категорії аварії на ЧАЕС , чортківчанин Ігор Кініцький. Він глибоко стурбований долями чорнобильців сьогодні і прагне допомогти вирішити болючі проблеми ліквідаторів, яких є чимало на Чортківщині .
Провідний бібліограф книгозбірні Надія Лугова ознайомила школярів з художньою , документальною та публіцистичною літературою про цю масштабну катастрофу. На вечорі звучала поезія у прочитанні гімназисток Ані та Марійки Грабовецьких. Все дійство супроводжувалося відео-слайдами про Чорнобиль.
Запаленою поминальною свічею та хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів. Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на Землю гірка полинова зірка.
І може ми тоді збагнемо щиро –
Ми грішники, яких не бачив світ,
І може ще в серцях озветься Віра
І це врятує змучений наш рід.
Анатолій Матвійчук

Провідний бібліограф Чортківської РК ЦБС
Надія Лугова

 

Онлайн консультації інформаційного – консультативного центру «Правовий компас» у ЦБ

26.04.2016 11:05

Завдяки співпраці центральної бібліотеки із чортківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі сектору інформації ЦБ директор місцевого центру Марія Гамбаль та адвокат Сергій Волинець провели онлайн консультації через скап - зв'язок з представниками громад через бібліотеки - філії Чортківської РК ЦБС.
Впровадження нових інформаційних технологій у сільських бібліотеках – філіях значно розширили надання сучасних інформаційних послуг користувачам бібліотек та жителям громади району.

https://www.facebook.com/ChortkivMCBVPD/

Государственная организация
Фото Чортківський місцевий центр з надання БВПД.Чортківський місцевий центр з надання БВПД 
 
 

 

Презентація першого тому публіцистики Ігоря Павлюка "Інтимне дихання епохи"

28.03.2016 17:49

25 березня у читальній залі знову зібралися поціновувачі поетичного слова. Цього разу вони радо вітали поета, письменника, науковця Ігоря Павлюка, відомого як в Україні, так і за її межами. Багато теплих слів на адресу  поета було сказано його побратимом по перу нашим краянином Володимиром Погорецьким. 

Ігор Павлюк коротко охарактеризував свою творчість, розповів про життєві перипетії, презентував нову книгу – перший том публіцистики «Інтимне дихання епохи», читав поезії та відповідав на запитання слухачів.
 Ігор Павлюк мав і почесну місію від Спілки письменників України. Він вручив нашому чортківчанину, поету Йосипу Свіжаку Міжнародну літературно -  мистецьку премію ім.  Пантелеймона Куліша за 2016 рік.
 

Для читачів центральної книгозбірні відомий український поет Ігор Павлюк спрезентував  свою збірку ліричних і драматизованих поем «Магма». Творчого натхнення і нових звершень на літературній ниві побажали автору усі присутні на цій цікавій зустрічі.
 
Фото О. Лижечки
 

Вихованець Улашківської ДМШ Володимир Кардинал – переможець!!!

24.03.2016 15:24

 

Нещодавно в плині дводенної Всеукраїнської музичної олімпади “Голос країни” у Києві вихованець Улашківської ДМШ по класу викладача С.Капія Володимир Кардинал поміж 809 (!) учасників здобув золоту медаль!

Цей 12-річний хлопчина ще в І турі в своїй віковій групі випередив творчих суперників, набравши найбільше балів. А в ІІ, де зосталося вже тільки 22 учасники, виявився кращим. Й учень, і його навчитель-директор не приховували перед ошелешеним маститим журі, що вони – із сільської музичної школи. А виконував Володя твір рівня студента музучилища.

Та ця перемога хлопчика – не перша: торік взяв гран-прі на регіональному конкурсі в Хмельницькому, позаторік виявився першим в текстурі творчих змаг “Народні візерунки” у Борщеві. Недарма в школі кажуть: Господь поцілував його в голівку. Нині хлопчик навчається в 4-му класі, ще через два роки закінчуватиме школу. Мріє стати “тільки музикантом!”. І хоч не позбавлений класичних хлопчачих розваг – футболу, риболовлі, музикою займається посилено, працює над собою.

Інформація про заходи Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової

23.03.2016 10:45

                 10 січня 2016 року в селі Пастуше, в церкві Івана Хрестителя  відбулося районне свято лемківської коляди «З колядою йдемо».               

               У заході взяли участь:
- дитячий вертеп села Пастуше, керівник Любов Дмитраш;
- н/а ансамбль лемківської пісні «Потічок», клубу села Нагірянка, керівник Василь Брелюс.
- вокальне тріо у складі Соловей Оксани, Лілії Шевчук, Галини Баньківської клубу села Пастуше.
- солістка клубу села Пастуше Катерина Задоровська;
- місцева поетеса, лемкиня Галина Грицьків;
- н/а ансамбль лемківської пісні «Горлиця», клубу села Пастуше, керівник Сергій Хорощак;
- солістка Чортківського державного медичного коледжу Ольга Половчук;
- н/а ансамбль лемківської пісні «Яворина» Чортківського районного комунального будинку культури ім. К. Рубчакової, керівник Заслужений працівник культури України Йосифа Овод;
- вокальний родинний дует у складі Людмили та Юрія Майдаників Чортківського районного комунального будинку культури ім. К. Рубчакової;
- солістка Марія Вудка клубу села Пастуше;
- дитячий лемківський фольклорний ансамбль «Гречні фраїрки» міста Монастириськ, керівник Віра Куриляк.
          
 

 

1 січня 2016 р.  біля пам’ятника Степана Бандері відбувся мітинг-реквієм, присвячений 107-річниці з Дня народження провідника ОУН-УПА Степана Бандери.
                  У заході взяли участь:
- вокальний чоловічий ансамбль «Полівчани», керівник Богдан Луцишин,
- місцева поетеса, письменниця Раїса Обшарська,
- автор Бамбурак Італій.
       
 

 

 14 січня 2016 року в селі Улашківці, біля Будинку культури  відбулося районне свято Маланки «Сію, сію, посіваю, з Новим Роком вас вітаю»
                  У заході взяли участь:
- Назар Бабин, учень Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича,
- хор церкви Пресвятої Родини селі Улашківці,
- зразковий ансамбль танцю «Калина», будинку культури села Улашківці, керівник Галина Сендзюк,
- фольклорний колектив села Улашківці,
- н/а ансамбль лемківської пісні «Любисток», керівник Руслан Букалюк,
- фольклорний колектив села Сосулівка,
- солістка будинку культури села Улашківці  Алла Свистун,
-  вокальний родинний дует у складі Людмили та Юрія Майдаників Чортківського районного комунального будинку культури ім. К. Рубчакової;
- вокальний жіночий ансамбль «Перевесло», будинку культури села Шульганівка,
- вокальний ансамбль викладачів та учнів Улашківської музичної школи, керівник Іванна Натолочна,
- н/а ансамбль лемківської пісні «Яворина» Чортківського районного комунального будинку культури ім. К. Рубчакової, керівник Заслужений працівник культури України Йосифа Овод;
- вокальний жіночий ансамбль «Галичанка», будинку культури села Стара Ягільниця, керівник Лілія Поповська,
- солістка будинку культури села Улашківці Ревак Юлія,
- вокальний жіночий квартет у складі Федик Галини, Федик Ганни, Никольців Ольги та Мацишин Надії будинку культури села Росохач, керіник Галина Федик,
- н/а ансамбль лемківської пісні «Потічок», клубу села Нагірянка, керівник Василь Брелюс,
- Заслужений діяч естрадного мистецтва України Павло Доскоч.
         


                  07.02.2016 року в приміщені Косівського будинку культури відбувся святковий концерт  «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг», присвячений 97-ій річниці

Дню Соборності України, 98-річниці пам’яті  героїв Крут.
               У фойє була представлена виставка присвячена 97-річниці  Дня Соборності України, 98-річниці пам’яті героїв Крут. Тут були представлені роботи місцевих майстринь, роботи учнів Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вишивані рушники, серветки,  вироби із бісеру, орігамі, вироби з бісеру

                     Хвилиною мовчання  пом’янули пам’ять про героїв, які віддали своє життя за нашу свободу.

У концертній програмі  взяли участь:

- народний аматорський  ансамбль танцю «Чайка», Чортківського РКБК ім.К.Рубчакової,  балетмейстер Тетяна Жук.,

-солістка Чортківського РКБК ім.К.Рубчакової Олександра Кашуба,
-солістка сільського клубу села Скомороше Пилипів Мар’яна, керівник Драбик Михайло,
-читецьЧортківського РКБК ім. К.Рубчакової  Галина Баліцька,
-Н/А ВІА Чортківського РКБК «Меломани», керівник Л.Майданик,
-зведений церковний  хор села Ягільниця і Сосулівка, керівник Михайло Пуляк,

-дует у складі  Надії Васіної та  Тетяни Тешлі у супроводі  ВІА СБК села Косів, керівник Андрій Пісяк,
-народні музики села Звиняч, керівник Степан Вуйчик ,

-ансамбль танцю СБК села Косів, балетмейстр Янч Марія,

-соліст Чортківського РКБК ім.К.Рубчакової  Юрій Майданик,
-дует у складі Ганни Пісяк та Зеновії Бабій у супроводі Народних  музик СБК села Косів, керівник Петро Пісяк,
-соліст СБК села Косів Андрій Пісяк,

-директор Пробіжнянської музичної школи Віталій Приємський у супроводі народного аматорського  ансамблю танцю «Чайка», балетмейстер Тетяна Жук.

                   

15 лютого 2016 року біля меморіалу пам’яті полеглим на афганській війні відбувся мітинг-реквієм  вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та  27-ї річниці виведення військ з Афганістану «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять».

В знак вшанування  тих, хто загинув у афганській війні  присутні  поклали квіти, гірлянду слави та поминальні свічі  до підніжжя  меморіалу пам’яті полеглим бойовим побратимам.

У заході взяв участь  вокальний чоловічий гурт «Сави» у складі Петра, Павла Савів та Тараса Марчишина Чортківської музичної школи.

 

 

    21 лютого 2016 року на території будинку культури  відбулося відкриття дитячого міні-спорткомплексу в селі Свидова Чортківського району.
        Право перерізати символічну стрічку  мали:
виконавчий директор ПАП «Фортуна» Фрич О.І., а всечесний отець Дмитро Подоба освятив  приміщення міні-комплексу. Після освячення дитячого міні-спорткомплексу відбувся святковий концерт, на якому з вітальним словом та врученням грамот до присутніх звернулася начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської РДА.
          У святковому концерті взяли участь:
- солістка Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової Людмила Майданик;
-завідувач клубу села Давидківці Павлінська І.І;
-зразковий ансамбль танцю «Галицькі візерунки» Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, балетмейстер Ольга Дембіцька;
-танцювальний колектив «Тріумф» БК с. Біла, балетмейстер Ольга Дембіцька;
-заслужений артист естрадного мистецтва України Юрій Футуйма.

 

 

    20 лютого 2016 року біля пам’ятного Хреста загиблим Героям Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм з нагоди 2-ої річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.
          Всечесні отці відправили поминальну панахиду за загиблими героями.
          В знак вшанування полеглих Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, полеглих Героїв України присутнаі запалили поминальні свічі та поклали гірлянду слави до підніжжя пам’ятного Хреста Героям Небесної Сотні та загиблих Героїв України.  
          У заході взяли участь:
- учасники н/а театру ім. П. Карабіневича Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, режисер Н. Рибак;
-викладач Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського Н. Стець;
-вокальне родинне тріо у складі Юрія, Людмили та Дмитра Майдаників Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової;
-викладач Чортківської музичної школи О. Морозюк.
    

          23.02.2016 року в приміщенні РКБК ім. К. Рубчакової відбулася виставка художньої фотографії молодого фотомитця, викладача Чортківського державного медичного коледжу Сапригіна Михайла Степановича.
         На заході були присутні:
- голова Тернопільської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Балюх В.О;
- заслужений журналіст України, патріарх Тернопільської обласної фотографії Бурма В. О;
- член фотографічної спілки Америки, лауреат та переможець багатьох міжнародних та всеукраїнських фотоконкурсів Кислинський Е;
- член національної спілки фотохудожників України, м. Тернопіль Боровик Г.
- фотохудожник, дизайнер, кандидат у члени Національної спілки художників України Бурдяк В.
         Слово мали:
- голова Тернопільської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Балюх В.О;
- заслужений журналіст України, патріарх Тернопільської обласної фотографії Бурма В. О;
- член фотографічної спілки Америки, лауреат та переможець багатьох міжнародних та всеукраїнських фотоконкурсів Кислинський Е;
-кандидат у члени Національної спілки фотохудожників Сапригін М.С.
        У заході взяли участь:
 - соліст Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової Майданик Ю.
  
 

02 березня о 10.00 год. в приміщенні районного комунального будинку культури відбувся районний огляд-конкурс читців, читецьких та вокальних колективів, окремих солістів  Чортківського району, приурочений 202-річниці  з Дня народження Т.Г. Шевченка.
       Районний огляд-конкурс оцінювало журі у складі:

- голова журі – начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської районної державної адміністрації  - Чайківська Галина Зеновіївна.       
    Члени журі:                                                                 
- Заслужений працівник культури України, директор Чортківського РКБК ім. К.Рубчакової – Йосифа Йосипівна Овод,
-головний спеціаліст відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської РДА Мельник Марія Павлівна,
-  директор Чортківської ЦБС – Колівошко Оксана Володимирівна,  

- завідувач  методичним кабінетом ЦБС – Гаврилюк Оксана Михайлівна,  
-  режисер н/а театру ім. Панаса Карабіневича Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, Рибак Наталія Володимирівна.
     До вітального слова та нагородження грамотами була запрошена начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Чайківська Галина Зеновіївна.
        У районному заході взяли участь:

 - СК с. Босири, Дичаківська Олена, учасниця гуртка художнього читання клубу с. Босири, керівник  Бойчук Галина.

   - СК с. Сокиринці, Угрин Уляна, учасниця гуртка художнього читання клубу с.Сокиринці, керівник Когут Галина,
   - Чортківська ДМШ, Юлія Хруставка, Запухляк Зоряна, Ангеліна Кілярська,  учениці Чортківської музичної школи, керівник Оксана Морозюк, концертмейстер Лілія Барановська.
   - Марічки Куц, учениця Чортківської музичної школи керівник Ірина Желіховська.
   - СБК Базар, Махно Ольга, учасниця гуртка художнього читання БК с.Базар, керівник Наталія Глодан.

   - СБК Кривеньке, Боднарук Софія, Луцик Анастасія,  учасниці гуртка художнього читання БК с. Кривеньке, керівник Саківська Марія.
   - СК с.Скомороше, Пилипів Мар’яна, солістка СК с. Скомороше, керівник Михайло Драбик.

   - СК с. Слобідка Джуринська, Войціховська  Наталія, учасниця гуртка художнього читання клубу с.Слобідка Джуринська, керівник Махно Оксана.
   - СБК с. Полівці, Дідюк Любомир, учасник гуртка художнього читання будинку культури с.Полівці, керівник Луцишин Богдан.

   - СБК с. Улашківці, Когут Юлія, учасниця гуртка художнього читання будинку культури с. Улашківці, керівник Матвіїв Руслана.

- СК. Заболотівка, Салевич Надія, учасниця гуртка художнього читання СК с. Заболотівка, керівник Мирослава Бартків.

- Свистун Алла учениця Улашківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
-Великочорнокінецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гордій Олеся, учениця Великочорнокінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
-Чорнокінецько-Волянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Огоренко Ольга, учениця Чорнокінецько-Волянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
-БК с.Шульганівка, Наталія Вівчар, учасниця гуртка художнього читання  БК с. Шульганівка, керівник Ганна Прондюк.
-БК с. Джурин, Голодрига Ірина, Ковцун Світлана,  учасниці гуртка художнього читання  БК с. Джурин, керівник Сакалюк Дмитро.
-СБК с. Стара Ягільниця, учасники гуртка художнього читання БК с. Ст. Ягільниця у складі: Тетяни Ревуцької, Марії Ревуцької та Діани Вівчарик, керівник Лілія Поповська.
- СК с. Черкавщина,  Ревуцька Марія, учасниця читецького гуртка  клубу с. Черкавщина, керівник Лілія Поповська.
-БК с.Біла, Савіцька Марія, Божагора Андріана, Винничин Анастасія, учасниці читецького гуртка БК с. Біла, керівник Любов Пойшла.

 

9 березня 2016 року  в приміщенні РКБК ім. К. Рубчакової відбулася виставка «Мандруючи сторінками безсмертного Кобзаря», присвячена 202-річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка, на якій були представлені роботи  учасників н/а студії образотворчого мистецтва РКБК ім. К. Рубчакової, керівник Любов Зайло, вишиті сорочки та рушники  майстра народних художніх промислів, вишивальниці Марії Свістіль, та книжкова виставка Чортківської ЦБС, директор Колівошко О.
        Виставка проходила у супроводі н/а камерного ансамблю «Елегія» Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, керівник Оксана Горєлова.

 

   09 березня 2016 року в приміщені РКБК ім.К.Рубчакової відбувся мистецький захід, присвячений 202-й річниці з дня народження Т.Г.Шевченка « Вогненне слово Кобзаря».            

 У заході взяли участь:

- театралізована постановка: Василь Капустинський , Назар Бабин, Тарас Марчишин, Василь Морозов, Ліда Полутренко – учасники н/а театр ім. П. Карабіневича Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової  

  кер. Н. Рибак, бібліотекар бібліотеки-філії с.Ридодуби Наталія Чомко;

- солісти вокалісти: директор Пробіжнянської музичної школи Віталій Приємський; солістка Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського, Галина Корецька;учениця  

  Чортківської дитячої міської музичної школи Зоряна Запухляк, клас викладача Оксана Морозюк; учениця Чортківської дитячої міської музичної школи Юлія Хруставка, клас викладача Оксана 

  Морозюк;солістка районного комунального будинку культури ім.К.Рубчакової Наталія Стець (викладач вокалу Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського).

- композиція – Алла Свистун учениця Улашківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;

-  художнє читання – Вікторія Ванжура, студентка Чортківського державного медичного коледжу;
- зразковий хор Чортківського РКБК ім. К.Рубчакової,керівник О. Морозюк, концертмейстр Лілія Барановська;

- фольклорний гурт «Василько», Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського,соліст Федір Щур, художній керівник Орест Слободян, концертмейстер Володимир Довгань;

-Н/А  камерний ансамбль «Елегія» Чортківського РКБК ім. К.Рубчакової, керівник О.Горєлова;
- народний аматорський оркестр народних інструментів районного комунального будинку культури ім.К.Рубчакової, керівник Наталія Миронюк, вокальне соло - Марічка Куц, учениці Чортківської міської музичної школи, кеівник  Ірина Желіховська;

-фортепіанний дует у складі Тетяни Тимофій та Ірини Буртняк;

- н/а зразковий ансамбль танцю «Галицькі візерунки»,  Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової (балетмейстер О. Дембіцька);

- н/а ансамбль танцю «Чайка», балетмейстер Т. Жук;
- мішана капела бандуристів «Мрія» Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, солістка  Олександра  Кашуба,керівник  Оксана Морозюк.

Ведучими заходу були - начальник відділу культури, туризму, національностей та  релігій Чортківської районної державної адміністрації Галина Чайківська та головний спеціаліст департаменту культури, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Натолочний.

 

11 березня 2016 року згідно плану роботи методичного кабінету у Чортківській музичній школі відбувся семінар-практикум для керівників аматорських колективів.

Мета семінару - допомога молодим керівникам аматорських колективів у роботі з оркестром народних інструментів, в організації належних умов для діяльності оркестру. Методичним кабінетом були розроблені методички для підвищення професійного рівня керівників аматорських колективів.

План семінару:

        1. Виступ методиста РКБК ім.К.Рубчакової Бойчук О.В.
        2. Проведення майстер-класу по розучуванню музичних творів з оркестром народних інструментів, керівником народного аматорського оркестру народних інструментів.
            Керівник н/а оркестру народних інструментів  детально розповіла про роботу над творами, провела розучування по партіях, працювала над підголосками і дублюванням тем. Провела роботу     

            над вступом, розучуванням творів з солістами: ученицею Чортківської музичної школи Марічкою Куц та солісткою Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової Олександрою Кашубою.

        3. Виступ головного спеціаліста відділу культури, туризму, національностей та релігій Чортківської РДА.
            На семінарі були присутні:

  • Директор БК с. Косів Пісяк П.В;
  • Завідувач клубу села Пастуше Грудзінська О.В;
  • Керівник н/а ансамблю лемківської пісні «Потічок», клубу с. Нагірянка Брелюс В.В;
  • Керівник н/а ВІА «Меломани» Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, Майданик Л.Д.
  • Керівник н/а фольклорного ансамблю «Гаївочка» Чортківського РКБК ім. К. Рубчакової, Колодюк Н.М;
  •  Керівник хору БК с. Біла Гнатюк С..
    Підсумки семінару підвела директор Чортківського РКБК ім.К.Рубчакової Овод Й.Й.

 

 

 

 

 

Весна надихнула на вірші

21.03.2016 12:02
     У переддень Всесвітнього дня поезії в читальній залі центральної бібліотеки відбулося чергове засідання літературної студії «Сонячне гроно» під назвою «Забриніла весні за вікном і гойднула сережки на вітах». 

    На святкову імпрезу зібралися поціновувачі поетичного слова з різних куточків Тернопілля та гості з Хмельницького. Творчі особистості різних поколінь спілкувалися, читали свої поезії, за допомогою мультимедійних засобів репрезентували збірки, презентували виготовленні власноруч прикраси.
 
    Модератори зустрічі Ярослав Дзісяк та Олександра Наконечна закцентували увагу присутніх на одній з важливих подій з життя літературної студії «Сонячне гроно» -  15 річниці з часу створення. 
    Поетка - чортківчанка Раїса Обшарська присвятила «Сонячному грону» такі чудові рядки:
15 років «Сонячному грону»,
В нім творчі люди, наче промінці.
Нема в натхнення меж ані кордонів,
Це гроно – у Господньому вінці.
Я зичу всім у цю весняну днину,
Щоб Муза нам всміхалася завжди,
І на стрімкій стежині часоплину
Ми залишили сонячні сліди!

        Учасники літературної зустрічі отримали велику насолоду від спілкування, а центральна бібліотека – нові збірки для користувачів.

Зображено: 11 - 20 з 66
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>